Hangcha Group | Hc Forklift Distribütörlüğü

You are currently viewing Hangcha Group | Hc Forklift Distribütörlüğü

2013 yılında HANGCHA GROUP ile iş birliğine başlayan Makliftsan İş Makinaları, büyüyen Çin ekonomisinde forklift ve depo ekipmanları alanında en güçlü firma olan Hangcha Group HC Forklift`in 2013 yılı sonlarında Türkiye distribütörlüğünü üstlendi.

Hangcha Group HC Forklift, Çin`in Zhejiang eyaletinde 426.240m² alan üzerine kurulmuş, 2013 yılı itibariyle yıllık 1,5 milyar dolarlık iş hacmine sahip olan ve 2500 çalışanıyla, 80.000 adet yıllık forklift üretimi ile Çin in en büyük dünyanın ise 6. en büyük üreticisidir. Türkiye çapında yıl bazında el değiştiren sıfır dizel forkliftlerin yaklaşık 5.000 adet civarında olduğu göz önünde tutulduğunda, söz konusu üretim kapasitesinin hacmi hakkında daha tutarlı bir değerlendirme yapılabilir.

1990`lı yılların sonlarından beri NISSAN forkliftleri üretimi yapan Hangcha Group, dizayn, arge, denetim konularında Tcm ile Nis`ın birleşmesinden oluşmuş UNICARRIERS Grubu`nunun ana üretici firmasıdır. HANGCHA günümüzde 1 tondan 7 tona kadar olan Dizel ve Benzin-LPG forkliftlerinin üretiminde önemli bir rol oynamaktadır. Ayrıca NISSAN`ın KIF serisinin 1-3.5 tona kadar olan forkliftlerinin üretimini üstlenmiştir. Bunun yanı sıra, global ölçekte konumlanmış 600 bayi ile 120 ülkede satış yapan MANITOU Grubu`nun geniş yelpazesindeki çoğunluklu üretim, Hangcha Group HC Forklift fabrikalarında yapılmaktadır.